Skip to main content

picture: Sabine Metz

PRESS RELEASE: Clear Music, een nieuw, helder geluid in merk- en medialand

Oprichters Jarl en Mattijs verbinden merken en filmmakers met hun publiek door middel van de kracht van muziek

Jarl Hector (Universal, Amp.Amsterdam) en Mattijs van Andel (Warner Bros, EndemolShine, Lemming Film) beginnen Clear Music. Met hun gecombineerde expertise in muziek, media, en de juridische aspecten ervan bieden ze als onafhankelijk bureau Sonic Branding, Sync en Bespoke aan in het hogere segment. Hiervoor werkt Clear Music samen met een wereldwijd en divers netwerk aan ervaren makers, componisten en artiesten. Ze zijn inmiddels al werkzaam als Sonic Branding partner voor het nieuwe boekingsplatform Moonback.

‘Onze missie is om de muziek- en mediawereld met elkaar te verbinden door onze ervaring en creativiteit in te zetten. Om creatieve makers in de spotlight te zetten en ze te helpen hun publiek te raken. In het hart, via de oren.’ zegt Mattijs.
Muziek, niet te onderschatten
‘Je ziet dat bij campagnes die het goed doen, muziek een integraal onderdeel is.’ Aldus Jarl. ‘Dat men van tevoren uitvoerig heeft stilgestaan bij wat het moet doen en hoe dat te bereiken. Dat is waarin wij uitblinken, de kracht van muziek serieus nemen en benutten.’ ‘Sonic Branding is zo oud als de mensheid zelf,’ voegt Mattijs toe, ‘niet voor niets heeft elk land al eeuwen een volkslied en kun je elke religie herkennen aan haar muziek. Als je als merk nog niet hebt beseft hoe waardevol een onderscheidende muzikale identiteit is dan loop je achter op de romeinen.’ ‘Waar beeld en muziek samenkomen ontstaat magie.’ zegt Jarl. ‘Beeld zonder geluid heeft gewoon niet dezelfde impact. Probeer je Star Wars maar eens voor te stellen zonder de iconische openingsscore. Dan rollen er gewoon een paar letters door het beeld.’
Volle kracht vooruit
Naast Moonback heeft Clear Music op verzoek van 180 Kingsday gepitched op de wereldwijde Sonic Branding van Peugeot. Ook vertegenwoordigen ze onder meer de volgende artiesten voor Sync: Kelsley Coockson, Bram Kiest (St. Tropez, Go Back To The Zoo) en Rob Jager (ReauBeau). En vertegenwoordigen ze een groeiend aantal labels waaronder Hot Fuss, Wanted Music, ILSA en Motiv op het gebied van Sync Licensing.
Mattijs van Andel is naast DJ gespecialiseerd in zakelijk en juridisch advies in de TV-, film- en muziekindustrie. Hij heeft in het verleden onder andere gewerkt voor Warner Bros, EndemolShine, Kaap Holland Film en VICE. Op producties als De Marathon, Bon Bini Holland, Mocro Maffia, Flikken Maastricht en Peaky Blinders.
Jarl Hector, voorheen gitarist bij The Medics, is hiernaast werkzaam geweest als Creative Producer en Music Supervisor bij Universal en Amp.Amsterdam. Hij heeft onder andere gewerkt op de campagne muziek voor Bol.com, Samsung, Diesel, Netflix, Plus Supermarkt, Volkswagen, Bavaria en Vodafone. Alsmede de soundtracks voor films als Soof 2, Weg van Jou en Wat Is Dan Liefde.
Op de website van Clear Music kun je precies zien wat ze allemaal voor jouw merk of filmproject kunnen betekenen. Ook kun je daar heel eenvoudig online een introductie meeting inplannen.

picture: Sabine Metz